Linkuri accesibilitate

Atentatul din capitala rusă: 14 morţi


Cel puţin 14 morţi între care şi un copil, şi aproximativ 60 de răniţi este bilanţul atentatelor sinucigaşe de sîmbătă de pe aeroportul Tushino de lîngă Moscova unde avea loc un festival rock. Atentatele au fost opera a două femei, care potrivit autorităţilor ruse proveneau din Cecenia.

Primarul Moscovei Yuri Lujkov a precizat că numărul victimelor putea fi mult mai mare, pentru că doar una dintre încărcăturile explozive a produs efectele scontate. Centura cu explozibil a primei femei care s-a autodetonat a omorît-o pe autoarea atacului şi a rănit doar trei persoane din apropiere. Majoritatea victimelor provin din a doua explozie, declanşată la intrarea principală a festivalului lîngă un punct de control.

Ministrul rus de interne Boris Grizlov îi acuză pe separatiştii din Caucaz de organizarea acestor atentate, precizînd că asupra uneia dintre autoarele atacurilor a fost găsit un paşaport cecen. Acuzaţia a fost însă respinsă de un purtător de cuvînt al separatiştilor, care afirmă că liderii cecenilor independentişti nu au fost implicaţi.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG