Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit, Al Jazeera înregistrarea ar fi fost făcută la 14 iunie, la 6 săptămîni după ce preşedintele american George Bush a anunţat încheierea operaţiunilor militare majore în Irak.

În acest mesaj, Saddam susţine că s-au format numeroase “celule ale jihad-ului, compuse din bărbaţi şi femei” care luptă împotriva forţelor coaliţiei conduse de americani.

Saddam mai afirmă că trăieşte “printre irakieni”, împreună “cu un grup de lideri.” Autenticitatea benzii nu este confirmată, experţii Agenţiei Centrale de Informaţii CIA analizînd conformitatea vocii reale a fostului lider de la Bagdad cu cea de pe înregistrare.

Banda a fost difuzată la o zi după ce Statele Unite au anunţat că oferă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea lui Saddam Hussein sau care să confirme moartea acestuia.

În Irak au continuat atacurile împotriva militarilor coaliţiei. 18 soldaţi americani au fost răniţi ieri într-un atac cu mortiere lansate asupra celei mai mari baze americane din Irak situată lîngă oraşul BALAD.

Tot ieri în cursul unei ambuscade asupra unui convoi al armatei americane au fost ucişi 11 irakieni care atacaseră coloana militară cu aruncătoare de grenade şi arme uşoare.
XS
SM
MD
LG