Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin transferă ministerului de interne operaţiunile din Cecenia


Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a semnat un decret transferînd conducerea operaţiunilor militare din Cecenia ministerului de interne. Schimbarea va intra în vigoare de la 1 septembrie.

De fapt, ceea ce oficialităţile de la Kremlin numesc “operaţiunile anti-teroriste” s-au aflat de mai multă vreme în grija Serviciului Federal de Securitate, succesorul KGB-ului. Putin l-a numit astăzi retroactiv pe ministrul adjunct de interne, Generalul Mihail Pankov, şef al statelor majore răspunzătoare de operaţiunile din Cecenia.

Retragerea trupelor din Cecenia şi creşterea ponderii poliţiei locale cu un efectiv de 12 mii de oameni în menţinerea securităţii, se înscriu în eforturile lui Putin de a arăta că viaţa revine la normal în Cecenia. Dar criticii săi spun că el îi instigă astfel pe ceceni unii împotriva altora şi evită să intre în tratative cu conducerea separatistă cecenă.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat pe de altă parte că alegerile prezidenţiale din Cecenia au fost programate pentru data de 5 octombrie. Putin a spus în cadrul unei întîlniri la Kremlin cu conducerea pro-moscovită a Ceceniei că trebuie să se asigure ca la acest scrutin “cetăţenii să îşi poată exprima opiniile liber şi fără presiuni.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG