Linkuri accesibilitate

Program de televiziune VOA destinat Iranului


Vocea Americii lansează începînd de duminică un program de televiziune special destinat Iranului. Emisia prin satelit va fi zilnică va conţine programe informative şi va dura o jumătate de oră, între 21.30 şi 22.00 ora locală.

Autorităţile guvernamentale americane de resort declară că a relata despre ceea ce se întîmplă în acest moment în Iran va veni în sprijinul intenţiei Statelor Unite de a contribui la eforturile şi lupta iranienilor pentru libertate şi autodeterminare.

Decizia lansării acestor programe informative a fost luată după protestele studenţeşti de luna trecută de la Teheran pe care administraţia americană le-a susţinut deschis. Susţinerea protestelor de către Washigton a fost calificată de preşedintele Iranian Mohamad Khatami drept amestec în treburile interne.

Purtătorul de cuvînt al diplomaţiei americane Richard Boucher a precizat că noul demers al Statelor Unite nu se poate încadra în categoria amestecului în afacerile iraniene. Programul de ştiri televizate al Vocii Americii se adaugă celor 24 de ore de programe radiofonice consacrate Iranului difuzate de Radio Farda, finanţat deasemenea de Statele Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG