Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Schroeder a declarat, în parlamentul de la Berlin: „Comparaţia între un coleg german din parlamentul european şi un gardian nazist este total inacceptabilă, a spus Schroeder. Aştept ca primul ministru italian.....să îşi ceară scuze oficial, pentru această comparaţie inacceptabilă. Ieri, în cursul unei dezbateri în parlamentul european, legată de preluarea preşedinţiei UE de către Italia, Berlusconi s-a supărat cînd deputatul german Martin Schulz a sugerat că există un conflict de interese între funcţia politică şi proprietăţile lui Berlusconi în mass media italiană.

Berlusconi i s-a adresat astfel parlamentarului: „Domnule Schulz, aud că cineva din Italia face un film despre lagărele de concentrare naziste. V-aş propune pentru un rol de gardian în lagăr”.

Berlusconi spune că a vrut să facă o glumă nevinovată şi că se aşteaptă să rezolve chestiunea printr-o convorbire telefonică cu Schroeder. Liderii parlamentului european nu au reuşit să cadă de acord, dacă să pretindă scuze oficiale din partea premierului italian.
XS
SM
MD
LG