Linkuri accesibilitate

Tumult în parlamentul european cu ocazia cuvîntării lui Silvio Berlusconi


Premierul italian Silvio Berlusconi a provocat astăzi o dezbatere neobinuit de aprinsă în Parlamentul european, în condiţiile în care a replicat unor critici, insultând un deputat german.

În timp ce Berlusconi îşi prezenta discursul referitor la priorităţile preşedinţiei a Uniunii Europene, un număr de deputaţi au ridicat pancarte pe care se putea citi: “Toţi sunt egali în faţa legii”, aluzie la faptul că Berlusconi ar eluda raspunderea pe care o are în faţa legii în Italia.

Preşedintele parlamentului european Pat Cox le-a cerut parlamentarilor să fie politicoşi: “V-aş ruga acum să respectaţi seriozitatea acestor proceduri, să puneţi deoparte aceste pancarte şi să ne permiteţi să ascultăm cu demnitate mesajul preşedinţiei italiene”.

Cu toate acestea, parlamentarul german Martin Schulz a replicat că Berlusconi îşi exportă conflictele sale de interese personale către restul Europei. În replică, Berlusconi a afirmat că deputatul german ar trebui să ceară un rol de gardian nazist într-o peliculă italiană despre lagărele de concentrare, care se filmează în prezent în Italia. Schulz a cerut să i se prezinte scuze, însă premierul italian a refuzat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG