Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Anunţul referitor la retragerea din Bethlehem a fost făcut de ministrul israelian al apărării Shaul Mofaz după noua rundă de consultări între prim-miniştrii Ariel Sharon şi Mahmoud Abbas. Bethlehem-ul a fost ocupat de militarii israelieni de mai multe ori în cele 33 de luni de cînd durează intifada.

Retragerea din Bethlehem are loc la o zi după ce armata israeliană a părăsit punctele de control de pe principala şosea către Fîşia Gaza. Acest din urmă demers a avut loc după ce principalele grupări militante palestiniene au anunţat suspendarea pentru trei luni a atacurilor antisraeliene.

Ariel Sharon a declarat după convorbirile de la Ierusalim că în acest moment “se prefigurează un viitor mai bun pentru cele două popoare”. La rîndul său Mahmoud Abbas, a afirmat că palestinienii nu doresc să rămînă ostili faţă de israelieni.

“Conflictul nostru e de natură politică şi el se va încheia prin mijlocae politice. Nu sîntem ostili faţă de poporul israelian şi nu avem intereseul să continuăm ostilităţile” - a afirmat primul ministru al autorităţii autonome.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG