Linkuri accesibilitate

Premierul Moldovei Tarlev respinge acuzaţiile liderului tiraspolean Smirnov


Premierul Republicii Moldova Vasile Tarlev a declarat intr-o conferinta de presa ca, in opinia sa, liderii separatisti de la Tiraspol nu-si vor pune in aplicare intentiile de blocare a circulatiei pe calea ferata si a livrarilor de gaze naturale si energie electrica pe malul drept al Nistrului, intrucit "nu dispun de pirghiile necesare".

Tarlev a repins acuzatiile lansate ieri de liderul transnistrean Igor Smirnov cum ca Republica Moldova ar fi declansat impotriva Transnistriei un "un razboi economic, diplomatic si informational". El a calificat drept neadecvata reactia Tiraspolului la decizia Guvernului privind inregistrarea obligatorie a agentilor economici transnistreni care se ocupa de comertul exterior, intrucit aceasta masura nu-i obliga sa achite taxe si impozite la bugetul Republicii Moldova, in schimb le permite sa activeze "intr-un cadru constitutional".

Guvernul Republicii Moldova considera ca prin "amenintari si santaj", Tiraspolul tergiverseaza in mod premeditat procesul de negocieri, contribuind la blocarea activitatii Comisiei mixte pentru elaborarea constitutiei si stoparea evacuarii armamentului rusesc. Premierul Tarlev a indemnat administratia tiraspoleana "sa dea dovada de ratiune si sa reia dialogul civilizat privind reglementarea difinitiva a problemei transnistrene".
XS
SM
MD
LG