Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Deputaţii şi-au exprimat opinia prin vot nominal deschis, excepţie făcînd parlamentarii Partidului România Mare, care s-au retras, la sfîrşitul săptămînii, de la dezbaterile din Cameră. La şedinţa Camerei Deputaţilor a asistat şi premierul Adrian Năstase.

Deputaţii au completat articolul constituţional dedicat economiei, cu precizarea că economia României este economie de piaţă, "bazată pe libera iniţiativă". De asemenea, după cum transmite Mediafax, a fost introdusă o prevedere nouă care arată că statul trebuie să asigure, printre altele, şi aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele UE.

Plenul a adoptat şi articolul referitor la proprietate. Potrivit articolului destinat proprietăţii, "proprietatea este publică sau privată". Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului şi unităţilor administrativ teritoriale.

Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice. Plenul a modificat şi articolul privind sistemul financiar, care arată că moneda naţională este leul, iar subdiviziunea acestuia banul.

Această prevedere a fost completată cu precizarea că "în condiţiile aderării la UE, prin lege organică, se poate recunoaşte circulaţia şi înlocuirea monedei naţionale cu aceea a UE".
XS
SM
MD
LG