Linkuri accesibilitate

Budapesta: conferinţă consacrată problemelor romilor în Europa centrală şi de est


Preşedintele Băncii Mondiale, James Wolfensohn a afirmat că soluţionarea problemelor minorităţii romilor reprezintă una din problemele cel mai importante pentru ţările candidate la Uniunea Europeană, înainte de aderarea lor la organizaţie.

Vorbind în deschiderea conferinţei internaţionale privind problemele romilor din Europa Centrală şi de est, Wolfensohn a afirmat că “minoritatea romă a fost de secole victima discriminării”.

Un studiu al Băncii Mondială indică faptul că minoritatea romă din Centrul şi Estul Europei, ce totalizează şase milioane de persoane, înregistrează rate de sărăcie şi şomaj mult mai ridicate decât populaţia majoritară.

La conferinţă de la Budapesta participă şefi de guverne din şapte state central şi este europeme – este vorba despre Bulgaria, Cehia, Macedonia, România, Serbia şi Muntenegru, Slovacia şi Ungaria, preşedintele Băncii Mondiale şi multimiliardarul filantrop George Soros, sponsorii reuniunii.

Agenţiile de presă afirmă că un recent raport al Băncii Mondiale a descoperit că 80 la sută din romii din România şi Bulgaria trăiesc sub pragul sărăciei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG