Linkuri accesibilitate

Sindicatele din domeniul metalurgic suferă o înfrîngere de proporţii în estul Germaniei


Muncitorii est-germani din domeniul metalurgic au revenit la lucru, după ce greva lor, ce durează de patru săptămâni şi prin care cereau scurtarea timpului de lucru, a eşuat.

Sindicatul IG Metall a aprobat astăzi oficial încheierea grevei, după ce a încercat fără succes să convingă patronatul şi opinia publică să aprobe reducerea timpului de lucru de la 38 la 35 de ore săptămânal, cât este norma de lucru în vestul Germaniei.

Patronatul a refuzat să accepte propunerea afirmând că orele în plus lucrate de muncitorii est-germani reprezintă un magnet pentru potenţiale investiţii, în zona de Est, defavorizată, a Germaniei.

Ieri, cancelarul german Gerhard Schroeder a anunţat pe de altă parte că va devansa pentru anul viitor reforma fiscală propusă pentru 2005, în sensul că va propune reducere impozitului pe venit de la 25 la sută, la 15 procente.

Gerhard Schroeder:"Zece la sută mai puţin impozit înseamnă 10 la sută mai mulţi bani de cheltuit. Acest lucru stimulează cererea internă şi descurajează munca la negru”.
XS
SM
MD
LG