Linkuri accesibilitate

Jack Straw cere semnarea de către Iran a protocolului adiţional AIEA


În ultima zi a vizitei pe care o face la Teheran ministrul britanic de externe Jack Straw se întîlneşte azi cu preşedintele Iranului Mohamed Khatami. Cu prilejul convorbirilor pe care le-a avut ieri cu omologul său iranian Kamal Kharazi, Jack Straw a pledat pentru semnarea de către Iran a noului protocol impus de Agenţia pentru energie atomică de la Viena.

Kharazi a reiterat în prezenţa sefului diplomaţiei de la Londra poziţia Teheranului potrivit căreia Iranul nu va permite decît în anumite condiţii inspectarea facilităţilor sale nucleare. Jack Straw a explicat că forurile internaţioanale vor primi cu rezerve ideea ridicării sancţiunilor impuse Iranului în cazul în care Teheranul va refuza semnarea protocolului amintit.

După victoria revoluţiei islamice din 1979, atît Marea Britanie, cît şi Statele Unite şi-au redus nivelul relaţiilor diplomatice cu Iranul, însă în 1999, Londra şi Teheranul au făcut schimb de ambasadori. Actuala vizită este cea de-a patra pe care Jack Straw o face în Iran în ultimii doi ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG