Linkuri accesibilitate

Igor Smirnov: referendum în Transnistria


Liderul autoproclamatei republici nistrene , Igor Smirnov s-a pronuntat pentru organizarea unui referendum pe malul stang al Nistrului, la care populatia s-ar pronunta asupra cailor de solutionare a problemei transnistrene - transmite agentia oficiala de stiri de la Tiraspol, Olvia Press.

Potrivit acestei surse, Igor Smirnov i-a propus joi sefului Misiunii OSCE din Republica Moldova William Hill, ca referendumul sa fie organizat sub egida Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. Purtatorul de cuvant al Misiunii OSCE, Mati Sidoroff, a confirmat pentru Europa Libera faptul ca William Hill a avut o intrevedere cu Igor Smirnov. Sidoroff a spus insa ca nu poate oferi detalii asupra continutului discutiei.

Initiativa liderului de la Tiraspol survine pe fundalul negocierilor purtate de comisia mixta de experti care se ocupa de elaborarea proiectului unei Constitutii federale pentru Republica Moldova, proiect ce ar urma, potrivit unui plan al presedintelui moldovean Vladimir Voronin, sa fie supus unui referendum pe ambele maluri ale Nistrului.

Autoritatile de la Chisinau nu au reactionat deocamdata la noua initiativa a lui Igor Smirnov de organizare a unui referendum local, doar in Transnistria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG