Linkuri accesibilitate

PD şi PNL nu vor trimite parlamentari în delegaţia preşedintelui Iliescu la Moscova


Reprezentanţii PD şi PNL nu vor face parte din delegaţia parlamentară care îl va însoţi pe preşedintele Ion Iliescu, la Moscova, în 4 iulie, la semnarea Tratatului cu Rusia, aceasta fiind decizia politică luată la nivelul conducerii celor două partide.

Liderul grupului PD din Senat, Maria Petre, a declarat că "Neparticiparea reprezentantului PD...are la bază decizia conducerii PD şi PNL de a nu-l sprijini pe preşedinte în acest demers”. “Orice eventuală speculaţie pe tema poziţiei PD în privinţa importanţei relaţiilor cu Rusia e lipsită de fond şi de temei", a mai spus Maria Petre. Ea a adăugat că decizia democraţilor poate fi considerată un răspuns la gestul preşedintelui Iliescu de săptămîna trecută cînd a hotărît să aibă întrevederi separate cu opoziţia şi cu reprezentanţii partidului de guvernămînt.

Principala raţiune a liberalilor de a nu participa la această acţiune, a reamintit vicepreşedintele PNL Paul Păcuraru, o reprezintă modul diferenţiat în care PSD tratează partidele în plan intern şi extern.
XS
SM
MD
LG