Linkuri accesibilitate

Asistentul Secretarului de stat american, Elizabeth Jones la Chişinău


Asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa si Euroasia, Elizabeth Jones a semnat la Chisinau cu vice-premeirul moldovean Stefan Odagiu, un plan de actiuni comune privind accelerarea reformelor in Republica Moldova.

Acordul prevede printre altele asistenta din partea Statelor Unite pentru promovarea reformelor in sectorul financiar-bancar, agricultura, in domeniul dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, masuri de atragere a investitiilor straine. Guvernul american va acorda Republciii Moldova in acest scop 22,4 milioane de dolari in anul curent. In plus, Statele Unite ale Americii s-au angajat sa sustina Republica Moldova in problema restructurarii datoriei istorice.

Potrivit unui comunicat de presa al ambasadei Statelor Unite la Chisinau, in cadrul vizitei Elizabeth Jones va mai avea intrevederi la nivel inalt cu liderii moldoveni, cu care va discuta probleme ce tin de solutionarea diferendului transnistrean, traficul cu fiinţe umane, reformele economice şi democratice.
XS
SM
MD
LG