Linkuri accesibilitate

Convorbiri Blair - Putin la Londra


La Londra sînt programate astăzi convorbiri oficiale între preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi premierul britanic Tony Blair. Potrivit agenţiei ITAR TASS, evoluţiile post conflict din Irak vor domina agenda întîlnirii.

Vizita lui Putin în Marea Britanie îşi propune o relansare a relaţiilor bilaterale după ce acestea au avut de suferit de pe urma poziţiilor diferite ale Moscovei şi Londrei în chestiunea rezolvării crizei din Irak.

Un alt subiect important al convorbirilor este cel privind relaţiile comericale bilaterale. Putin şi Blair vor participa şi vor rosti discursuri în cadrul unei conferinţe pe teme de energie, cadru în care compania British Petrolium va semna un contract pentru compărarea a 50% din acţiunile firmei ruseşti de profil TNK.

Ieri în cea de-a doua zi a vizitei pe care o face în Marea Britanie, Vladimir Putin şi soţia sa Ludmila au vizitat capitala scoţiană Edingurgh. Însoţit de prinţul Andrew, cuplul prezidenţial rus a vizitat Castelul Edinburgh, şi a luat parte la un dejun oficial la Palatul Holyrood, reşedinţa oficială a reginei în Scoţia.

Într-un discurs adresat unei audienţe compuse din lideri de afaceri, politicieni şi oameni de cultură, Putin a vorbit despre importanţa Rusiei pentru cultura europeană, spunînd că Europa ar fi incompletă fără Rusia. El a spus totodată că Rusia oferă un climat favorabil pentru investiţiile străine.
XS
SM
MD
LG