Linkuri accesibilitate

Procedură aprobării tacite aprobată de Senat


Plenul Senatului a adoptat miercuri cu largă majoritate, Ordonanţa de Urgenţă privind procedura aprobării tacite, stabilind că aceasta reprezintă modalitatea alternativă de emitere sau reînnoire a autorizaţiilor de către autorităţile administraţiei publice.

Senatorii au hotărît ca procedura aprobării tacite să se aplice tuturor autorizaţiilor emise de autorităţile adminstraţiei publice, cu excepţia celor emise în domeniul activităţilor nucleare, a celor care privesc regimul armelor de foc, muniţiilor şi explozibililor, regimul drogurilor şi precursorilor, precum şi a autorizaţiilor în domeniul siguranţei naţionale.

Procedura aprobării tacite reprezintă operaţiile pe care solicitantul trebuie să le îndeplinească pentru obţinerea autorizaţiei de la autoritatea administraţiei publice competente. Autorizaţia se consideră acordată sau, după caz, reînnoită dacă autoritatea administraţiei publice nu răspunde pentru emiterea sau reînnoirea respectivei autorizaţii.

Legea mai stabileşte că, după expirarea termenului stabilit pentru emiterea autorizaţiei şi în lipsa unei comunicări scrise din partea autorităţii administraţiei publice, solicitantul poate desfăşura activitatea, presta serviciul sau exercita profesia pentru care s-a solicitat autorizarea. Pentru obţinerea documentului oficial prin care se permite desfăşurarea activităţii, solicitantul se poate adresa autorităţii în cauză sau direct instanţei judecătoreşti.
XS
SM
MD
LG