Linkuri accesibilitate

Majorarea tarifelor la energie electrică în Republica Moldova


Tarifele la energia electrica in Republica Moldova vor fi majorate incepand de la întîi iulie cu aproape 10 la suta, conform unei decizii aprobate astazi de Agentia Nationala pentru Reglementari in Energetica (ANRE) de la Chisinau.

Astfel, in regiunile din nord aprovizionate de retele electrice de stat costul unui kilovat/ora va fi de 70 de bani, adica 5,7 centi, iar in centrul si sudul republicii - de 80 de bani pentru consumatorii obisnuiti. Pentru locatarii blocurilor dotate cu plite electrice pretul unui kilovat/ora va fi de 53 de bani, in nord si de 60 la retelele electrice de distributie privatizate. In acelasi timp, consumatorii industriali, conectati la liniile de inalta tensiune vor beneficia de un tarif unic de 55 de bani pentru un kilovat/ora.

Distributiorii de energie electrica au declarat in sedinta de astazi a ANRE ca noile tarife sunt mai mici decat cele solicitate de ei, insa le vor asigura posibilitatea de a recupera unele pierderi suportate anterior din cauza tarifelor mici. Acestea urmau sa fie majorate inca in anul trecut, insa luarea unei decizii in acest sens a fost amanata din cauza alegerilor locale din primavara anului 2003.
XS
SM
MD
LG