Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Băsescu susţine că probele PNA nu sunt altceva decât nişte falsuri grosolane, mirîndu-se că procurorii vinovaţi rămân nepedepsiţi. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvînt a PNA, Gabriela Neagu respinge acuzaţia lansată de liderul PD că Parchetul Naţional Anticorupţie e “un instrument politic”.

Traian Băsescu i-a acuzat pe procurorii PNA că ar sustrage documente cheie pentru anumite anchete şi că o parte din documentele dosarului "Flota" nu se mai regăsesc în arhiva Ministerului Transportului precizînd ca a păstrat copii ale documentelor respective.

Purtatoarea de cuvint a PNA, Gabriela Neagu, a dat asigurari că din dosar nu s-a sustras nici un document şi l-a invitat pe Traian Băsescu să prezinte actele pe care le deţine.

Liderul PD a declarat că preşedintele Ion Iliescu ar fi părtaş la ilegalităţile comise de PNA - instituţie pe care a numit-o "bolnavă de cancer politic". Traian Băsescu este nemulţumit de modul în care a fost anchetat la Cotroceni de către Comisia specială şi susţine că nu i s-a pus la dispoziţie raportul prin care era incriminat.

Preşedintele PD consideră că în dosarul "Flota", la fel ca în cazul judecătoarei Andreea Ciucă, ar fi vorba de o înscenare politică.

Traian Băsescu este cercetat alături de alţi doi foşti miniştri ai Transporturilor, Aurel Novac şi Paul Teodoru, pentru vânzarea flotei, în perioada 1991 - 1992. Acuzaţia care li se aduce este abuz în serviciu împotriva interesului public.

În 1995, când la putere se afla PDSR, Traian Băsescu şi-a dat demisia din Parlament şi a fost anchetat în dosarul "Flota", ca simplu cetăţean, fără să beneficieze de imunitate parlamentară. Atunci, Traian Băsescu a fost găsit nevinovat şi dosarul a fost închis.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG