Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase despre frustările pe care i le-a produs ieri opoziţia parlamentară


Premierul Adrian Năstase a declarat că nu a luat parte la consultările de la Cotroceni, deoarece nu i s-a părut normal să stea la aceeaşi masă cu cei care au părăsit şedinţa de validare a noului guvern.

"Nu mi s-a părut normal ca în aceeaşi zi să stăm la aceeaşi masă să discutăm politică, cînd în Parlament nu putem să facem acest lucru" - a afirmat Năstase reacţionînd la faptul că opoziţia a părăsit ieri lucrările sesiunii comune a celor doua camere ale parlamentului, la votul de validare a noului cabinet.

PNL şi PD au argumentat părăsirea lucrărilor prin faptul că puterea a restructurat Cabinetul numai din interes electoral, fără să recunoască problemele care au determinat remanierea guvernamentală. Potrivit lui Adrian Năstase, pentru politica românească nu este de bun augur alăturarea dintre PNL, PD şi PRM.

Preşedintele Ion Iliescu i-a invitat ieri la Cotroceni pe liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a discuta pe marginea elaborarii proiectelor noilor legi electorale, graficul viitoarelor alegeri şi modificarea Constituţiei. Iniţial, consultările trebuiau să aibă loc simultan cu toate partidele.

După ce opoziţia a părăsit plenul Parlamentului înaintea votului pentru validarea noul Cabinet, la solicitarea PSD consultările de la Cotroceni s-au desfăşurat separat: mai întîi cu reprezentanţii PNL, PD şi PRM, iar apoi cu cei ai PSD, UDMR, PUR şi grupului minorităţilor altele decît cea maghiară.
XS
SM
MD
LG