Linkuri accesibilitate

AIEA cere Iranului să accepte inspecţii mai stricte ale instalaţiilor sale nucleare


Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a criticat Iranul pentru nerespectarea obligaţiilor în domeniul siguranţei nucleare şi a îndemnat Teheranul să accepte inspecţii internaţionale mai stricte la facilităţile sale nucleare.

Cu toate acestea, emisarul iranian la Agenţia cu sediul la Viena, Ali Salehi a afirmat că nu s-a înregistrat consensul necesar la nivelul conducerii instituţiei pentru a se solicita Iranului să accepte necondiţionat inspecţii mai stricte pentru examinarea programului său nuclear.

Directorul general al Agenţiei ONU pentru Energie Atomică Mohamed ElBaradei a afirmat că boardul guvernatorilor Agenţiei aşteaptă din partea Iranului să acorde inspectorilor ONU acces în continuare la facilităţile sale nucleare, pentru a putea asigura lumea că Iranul nu dezvoltă în secret armament nuclear.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Yuri Fedotov, şi-a exprimat la rândul său satisfacţia pentru faptul că Agenţia ONU nu a condamnat Iranul. Rusia construieşte un reactor nuclear în Iran, despre care spune că nu poate fi folosit în scopuri militare.
XS
SM
MD
LG