Linkuri accesibilitate

Arestarea vărului lui Saddam Hussein


Trupele americane l-au capturat pe Abid Hamid Mahmud al-Tikriti secretarul personal al lui Saddam Hussein. Circumstanţele arestării nu au fost dezvaluite, însă oficialii americani susţin că Mahmud al-Tikriti - care este vărul lui Saddam - ştie unde se află fostul lider de la Bagdad.

Cu o zi în urmă, la Bagdad, militarii americani au ucis două persoane care luat parte la o manifestaţie de protest. Oficiali americani precizează că trupele au deschis focul în legitimă apărare după ce protestatarii i-au atacat cu pietre pe soldaţi.

Un militar american şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost rănit tot în capitala irakiană de un grup înarmat care a deschis focul asupra lor de la mică diustanţă. Şeful Pentagonului, Donald Rumsfeld, precizează că militarii americani continuă operaţiunile de anihilare a unor mici grupuri armate loiale fostului regim irakian.

În cadrul audierilor din Camera Reprezentanţilor de la Washington, vicepreşedintele Statelor Majore Reunite ale armatei americane, generalul Peter Pace a precizat că Statele Unite aşteaptă din partea aliaţilor săi din coaliţie să trimită în Irak în august şi septembrie 20.000 de militari pentru menţinerea păcii. Aceste efective vor înlocui cele 12 000 de trupe neamericane aflate în acest moment în Irak.
XS
SM
MD
LG