Linkuri accesibilitate

Incidente armate la Bagdad soldate cu victime


Soldaţi americani au împuşcat mortal doi irakieni care participau la o manifestaţie de protest. Într-un incident separat, petrecut tot la Bagdad, un soldat american a fost împuşcat mortal, iar un altul, rănit.

Purtători de cuvînt ai armatei americane au precizat că cei doi irakieni ucişi luau parte la o manifestaţie a foştilor soldaţi irakieni, care protestau, unii aruncînd cu pietre în militarii americani, în faţa fostului complex prezidenţial al lui Saddam Hussein, complex care adăposteşte în prezent Cartierul General american.

Unul dintre soldaţii americani atacaţi a deschis focul, în autoapărare, după ce un convoi american fusese atacat de manifestanţi. Relatările nu menţionează că s-ar fi tras din direcţia demonstranţilor.

Ulterior, purtători de cuvînt americani au anunţat că un soldat american a fost ucis, iar un al doilea rănit, cînd s-a deschis focul asupra lor dintr-un vehicul în mişcare. Cei doi americani se aflau la o benzinărie, iar agresorii au tras de la mică distanţă şi au reuşit să fugă.

După ce, la începutul lunii trecute, preşedintele George Bush a anunţat încheierea operaţiunilor de luptă majore, la Bagdad şi în împrejurimi au fost omorîţi cel puţin 42 de soldaţi americani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG