Linkuri accesibilitate

Regimul de la Fenian respinge din nou ideea unor negocieri multilaterale


Coreea de Nord şi-a reafirmat opoziţia faţă de eventuale negocieri multilaterale în ce priveşte programul său nuclear, afirmând că asemenea discuţii fac parte din strategia americană de a zdrobi regimul nord-coreean. Ministerul de Externe de la Phenian a afirmat într-o declaraţie că nu se poate aştepta la nimic din partea negocierilor multilaterale propuse de Statele Unite.

Aflat în Cambodgia, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe din ţările Asiei de Sud-Est ASEAN, Secretarul de stat Colin Powell a cerut statelor din această organizaţie să facă presiuni asupra Coreii de Nord pentru a o convinge să accepte convorbirile multilaterale pe tema programelor sale de înarmare nucleară.

Powell a adăugat că pentru Statele Unite nu există o chestiune mai urgentă decât cea referitoare la presupusa înarmare nucleară nord-coreeană.

După o primă rundă de convorbiri tripartite, la Beijing, cu participarea Chinei, Statelor Unite şi Coreii de Nord, Washingtonul a insistat în privinţa organizării de discuţii în cinci la care să participe, în afară de cele trei state, şi Japonia şi Coreea de Sud.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG