Linkuri accesibilitate

Regimul de la Fenian respinge din nou ideea unor negocieri multilaterale


Coreea de Nord şi-a reafirmat opoziţia faţă de eventuale negocieri multilaterale în ce priveşte programul său nuclear, afirmând că asemenea discuţii fac parte din strategia americană de a zdrobi regimul nord-coreean. Ministerul de Externe de la Phenian a afirmat într-o declaraţie că nu se poate aştepta la nimic din partea negocierilor multilaterale propuse de Statele Unite.

Aflat în Cambodgia, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe din ţările Asiei de Sud-Est ASEAN, Secretarul de stat Colin Powell a cerut statelor din această organizaţie să facă presiuni asupra Coreii de Nord pentru a o convinge să accepte convorbirile multilaterale pe tema programelor sale de înarmare nucleară.

Powell a adăugat că pentru Statele Unite nu există o chestiune mai urgentă decât cea referitoare la presupusa înarmare nucleară nord-coreeană.

După o primă rundă de convorbiri tripartite, la Beijing, cu participarea Chinei, Statelor Unite şi Coreii de Nord, Washingtonul a insistat în privinţa organizării de discuţii în cinci la care să participe, în afară de cele trei state, şi Japonia şi Coreea de Sud.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG