Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Înarmaţi în parte cu mitraliere, zeci de membri ai miliţiilor paramilitare care susţin clerul conservator îi ameninţă pe demonstranţi după ce cu o zi în urmă liderul suprem iranian aiatolahul Khamenei le-a cerut să preia iniţiativa. După acest apel, protestatarii au fost atacaţi şi bătuţi. Proteste anti-guvernamentale studenţeşti se semnalează şi în localitatea Mashad din estul Iranului. Informaţia provine de la agenţia de ştiri studenţească ISNA.

Preşedintele Statelor Unite George Bush a salutat protestele din Iran ca pe “o evoluţie pozitivă, începutul procesului prin care iranienii încep să-şi exprime aspiraţia către libertate”. Teheranul continuă să reacţioneze negativ. Ministerul iranian de externe a acuzat Statele Unite de amestec flagrant în treburile interne şi a susţinut că oficialii americani exagerează importanţa evenimentelor.

Pe de altă parte, peste 250 de disidenţi iranieni au semnat o scrisoare deschisă în care îi acuză pe liderii religioşi ai ţării că se substituie lui Dumnezeu.
XS
SM
MD
LG