Linkuri accesibilitate

Agenţii economici din Transnistria cer ridicarea barierelor economice impuse de Chişinău


Reprezentantii Transnistriei in comisia mixta de elaborare a noii Constitutie a viitorului stat federativ Republica Moldova, au cerut membrilor comisiei din partea Chisinaului sa anuleze barierele de comert exterior impuse agentilor economici din partea stanga a Nistrului pe durata activitatii acestei institutii.

Agentia oficiala de presa de la Tiraspol a publicat o scrisoare deschisa semnata de co-presedintele transnitrean al comisiei mixte Evgheni Sevciuc, care propune "crearea unei comisii ce ar elabora mecanismele de prevenire a actiunilor de natura sa impiedice activitatea economica externa, tinand cont de interesele ambelor parti". Sevciuc s-a aratat, totodata, dispus sa ceara liderului de la Tiraspol Igor Smirnov simplificarea procedurii de trecere a frontierei pentru cetatenii Republicii Moldova.

Amintim ca Tiraspolul a introdus in luna aprilie o serie de taxe pentru cetatenii si transportatorii din partea dreapta a Nistrului ce se deplaseaza in Transnistria sau tranziteaza aceasta regiune. Pe de alta parte, potrivit unui acord dintre Chisinau si Kiev, intrat in vigoare la 25 mai, agentii economici transnistreni nu isi mai pot exporta productia in Ucraina fara documente eliberate de institutiile abilitate de la Chisinau.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG