Linkuri accesibilitate

Ministrul moldovean al agriculturii: importuri de grîu cu un volum de 300 de mii de tone


Ministrul agriculturii din Republica Moldova Dmitri Todoroglo a declarat că în urma iernii aspre şi a secetei din primăvară s-a creat o situaţie dificilă în domeniul asigurării pieţei interne cu grîu alimentar. Todoroglo a mai spus că dacă anul trecut RM a exportat 357 de mii de tone de grâu, anul acesta va va fi nevoită să importe 300 de mii de tone de grîu pentru alimentaţie.

Tot astăzi, relatează AP FLUX, directorul general al societăţii Franzeluţa Spiridon Danilescu a dat asigurări că în Moldova preţurile la pîinea de calitatea întîi şi a doua nu vor creşte pănă la 15 august, dar a adăugat că “dacă se va recurge la majorări, acestea se vor face numai cu scopul compensării cheltuielilor de producţie”.

Problema importurilor de grîu a fost discutată şi la o şedinţă convocată la Chişinău de preşedintele Voronin. Potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei, d-sa a propus crearea unei unei comisii guvernamentale, în frunte cu premierul Tarlev, pentru achiziţionarea în caz de necesitate a grîului din străinătate, la preţurile cele mai avantajoase.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG