Linkuri accesibilitate

O nouă sesiune a Consiliului de parteneriat NATO - Rusia


La Brusseles are loc o nouă sesiune a Consiliului de parteneriat Rusia NATO. Se aşteaptă ca agenda reuniunii să fie dominată de cooperarea în domeniul combaterii terorismului. Joi, în capitala Belgiei a avut loc o întîlnire directă a miniştrilor apărării rus şi american - Serghei Ivanov şi Donald Rusmfeld.

La capătul discuţiilor, Ivanov a anunţat disponibilitatea Rusiei de a coopera cu Statele Unite în cadrul programului defensiv antirachetă şi a prezentat şi cîteva propuneri concrete. De asemenea, Ivanov a lansat părţii americane o invitaţie de a participa în luna august la un exerciţiu militar în Pacific.

În cadrul reuniunii de ieri de la Brusseles, cei 19 miniştri ai apărării din ţările membre NATO au căzut de acord cu modificarea structurii de comandă a organizaţiei. Restructurarea urmăreşte să faciliteze implicarea Alianţei şi în misiuni din afara continentului european, dar şi să facă faţă noilor tipuri de ameninţări cum sînt terorismul sau armele de distrugere în masă.

Ministrul german Peter Struck a declarat în context că acepţiunea tradiţională a războiului nu mai este de actualitate. “Ne confruntăm acum cu noua ameninţare, terorismul - motiv pentru care este important ca atît NATO cît şi UE să pună la punct o concepţie unificată pentru combaterea acestul fenomen”.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG