Linkuri accesibilitate

Nicolae Văcăroiu: România va cere cooptarea de noi membri în APCEMN


Presedintele senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu a declarat la Chisinau ca presedintia romana in Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra va propune intensificarea cooperarii cu Parlamentul European si cooptarea unor noi membri in organizatia regionala.

Vacaroiu s-a referit in special la Serbia-Muntenegru si Macedonia. Alte obiective ale presedintiei romane in APCEMN sunt intensificarea cooperarii pentru combaterea terorismului international, a crimei organizate si a traficului de fiinte umane, pentru a transforma regiunea Marii Negre din consumator in producator de securitate.

Dupa ce Rusia a impus in cadrul celei de-a 21-a sedinte a APCEMN ce s-a incheiat astazi la Chisinau, in functiile de vicepresedinti ai APCEMN reprezentantii unor tari care sa sustina politica Moscovei, Grecia si-a inaintat in semn de protest propriul candidat la una din aceste functii.

Delegatia greaca a declarat ca "isi rezerva dreptul sa reactioneze adecvat pe toate caile de care dispune", amintind ca este singura tara din regiune membra a Uniunii Europene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG