Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


se ocupă de traficul de persoane. Anual – se arată în raport - circa un milion de oameni sînt traficaţi de reţele specializate din întreaga lume pentru sex şi pentru alte activităţi. Între statele în care nu sînt îndeplinite standardele minime de combatere a acestor reţele de traficanţi se numără Bosnia Herţegovina, Cuba, Georgia, Coreea de Nord, dar şi Grecia şi Turcia.

Un capitol separat inventariază statele care nu îndeplinesc standardele minime, dar care fac eforturi în acest sens. Sînt incluse aici între altele România şi Republica Moldova, alături de China, Albania, Ungaria, Japonia, Rusia, Slovacia şi Slovenia. Raportul a fost întocmit de departamentul de stat la solcitarea Congresului american.

Prezentînd raportul, şeful diplomaţiei americane Colin Powell a spus între altele:“În lumea secolului 21, cînd libertatea şi democraţia se răspîndesc pe toate continentele, este şi înspăimîntător, şi inacceptabil din punct de vedere moral ca sute de mii de bărbaţi femei şi copii să fie exploataţi, să devină victime ale abuzurilor, să fie aduşi în stadiul de sclavie de către neguţătorii nenorocirilor omeneşti” – a afirmat Colin Powell, care a pledat prin raportul prezentat congresului pentru impunerea de sancţiuni economice împotriva ţărilor care nu înţeleg să combată traficul de persoane.
XS
SM
MD
LG