Linkuri accesibilitate

Atac cu grenade asupra unui centru de colectare a armelor la Bagdad


Un militar american a fost ucis şi un altul este rănit grav în urma unui atac cu grenade asupra unui centru de colectare a armelor din centrul Bagdadului. Potrivit centrului american de comandă, acţiunea a fost lansată de două persoane care au sosit la locul atacului cu un automobil după care au părăsit locaţia.

Cu o zi în urmă militarii americani au capturat alte două foste oficialităţi irakiene, între care una face parte din cercul aporopiaţilor lui Saddam Hussein.

Aflat într-o vizită în Portugalia, şeful Pentagonului Donald Rusmfeld declara că va fi nevoie de timp pentru prinderea tuturor membrilor fostului regim de la Bagdad.

Donald Rumsfeld: ”Rămăşiţele regimului irachian – fedainii, membrii partidului baath şi ai Gărzilor Republicane – sînt încă acolo. Aceştia sînt cei care atacă periodic forţele coaliţiei. Va fi nevoie de timp pentru a elimina rămăşiţele regimului lui Saddam Hussein, însă intenţia noastră este de a duce pînă la capăt acest lucru”.

Pe de altă parte, trupele americane au arestat peste 380 de suspecţi într-o operaţiune din nordului Irakului menită să pună capăt rezistenţei armate. În timpul misiunii patru militari americani au fost răniţi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG