Linkuri accesibilitate

Demonstraţie anti-guvernamentală la Teheran


Cîteva mii de persoane au protestat la Teheran, iar poliţia a folosit bastoane şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa manifestaţia. Potrivit corespondentului nostru, conflictul a început în momentul în care forţele de ordine au înconjurat o clădire aparţinînd Universităţii din capitala iraniană, unde cîteva sute de studenţi protestau împotriva planurilor de privatizare a mai multor unităţi de învăţămînt superior.

În această dimineaţă mii de persoane s-au adunat în piaţa centrală din Teheran reacţionînd la informaţiile despre criza de la Universitate. Demonstranţii au strigat lozinci împotriva regimuluiu de la Teheran, vizîndu-i atît pe preşedintele moderat Mohamad Khatami, cît şi pe liderii religioşi conservatori. S-au făcut auzite şi sloganuri pro-americane.

Demonstraţia a fost împrăştiată de forţele de securitate. Corespondentul nostru la faţa locului nu a reuşit să afle mai multe detalii despre soarta studenţilor protestatari. Cu circa 4 ani în urmă, universitatea din Teheran a fost scena celor mai intense manifestaţii proreformiste organizate în Iran de la victoria revoluţiei islamice în 1979.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG