Linkuri accesibilitate

Kofi Annan condamnă atacurile israeliene din Fîşia Gaza


Atacurile de ieri ale armatei israeliene din Fîşia Gaza au fost condamnate de secretarul general ONU Kofi Annan. Acesta a afirmat că astfel de acţiuni subminează eforturile premierului palestinian Mahmoud Abbas de a pune capăt violenţelor şi de a aplica prevederile recentului plan de pace girat de comunitatea internaţională.

Ieri, elicoptere israeliene au atacat cu rachete ţinte din Gaza City, omorînd cel puţin cinci palestinieni şi rănindu-l între alţii şi pe liderul politic al mişcării Hamas, Abdel Aziz-Rantissi. Premierul palestinian a denunţat atacul israelian drept “criminal şi terorist” şi a cerut Washingtonului să intervină.

Într-un al doilea atac, în nordul Fîşiei Gaza, cel puţin trei palestinieni au fost ucişi, şi 30 au fost răniţi

După atacurile din Gaza, purtătorul de cuvînt al Casei Albe Arie Fleischer a declarat că preşedintele George Bush regretă profund pierderea vieţilor omeneşti şi rănirea unor palestinieni nevinovaţi în urma atacurilor armatei israeliene adăugînd că administraţia de la Washington este îngrijorată de faptul că astfel de actiuni subminează eforturile premierului palestinian Mahmoud Abbas de a pune capăt acţiunilor teroriste. Potrivit lui Arie Fleisher, preşedintele Bush consideră de asemenea că atacurile de acest tip nu contribuie la securitatea Israelului.

Azi la Washington, secretarul general ONU Kofi Annan se va consulta cu preşedintele Statelor Unite George Bush şi cu principalul consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă Condoleeza Rice în legătură cu recentul planul de pace în Orientul Mijlociu. În ajun, preşedintele american s-a declarat hotărît să facă tot posibilul pentru aplicarea prevederilor foii de parcurs.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG