Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Rantissi a fost transportat la spital. Automobilul în care se deplasa el în oraşul Gaza a fost lovit de cel puţin o rachetă. Potrivit unor surse spitaliceşti, în atac au fost rănite şi alte 25 de persoane.

Mahmoud Zahar, un alt lider Hamas, a jurat răzbunare imeiat după atac. Nabil Abu Rdeinah, un colaborator apropiat al liderului palestinian Yasser Arafat, a afirmat la rîndul său că atacul ar dovedi că Israelul nu sprijină planul de pace girat de comunitatea internaţională – plan care prevede crearea unui stat palestinian pînă în anul 2005, în schimbul stopării violenţei.

Ministrul palestinian Yasser Abed Rabbo a declarat că atacul loveşte în şansele de aplicare a planului de pace: „Prin acest atac din Gaza se urmăreşte distrugerea foii de parcurs şi a eforturilor preşedintelui Bush şi ale administraţiei sale, pentru demararea procesului de aplicare a planului de pace.”

În primele ore ale zilei, militari israelieni au desfiinţat cinci colonii nelocuite din Cisiordania, în conformitate cu prevederile planului de pace.
XS
SM
MD
LG