Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul palestinian Yasser Abbed Rabbo s-a declarat nemulţumit de anvergura acestei acţiuni. Benzi Liberman, liderul grupului de colonişti, a declarat că aceştia nu vor riposta în forţă faţă de acţiunile militarilor israelieni, dar vor protesta în număr mare împotriva demolării aşezărilor din Cisiordania.

În acest timp, în Gaza doi palestinieni înarmaţi au fost ucişi în schimburi de focuri cu militarii israelieni care susţin că palestinienii au încercat să intre într-o colonie evreiască.

Aceste evoluţii au loc după ce premierul palestinian Mahmoud Abbas a declarat că guvernul său trebuie să-şi intensifice eforturile pentru a opri vărsările de sînge şi pentru a obţine pacea. Abbas a condamnat violenţele de dumincă din Cisiordania şi Gaza în care cinci israelieni şi cinci palestinieni şi-au pierdut viaţa.

Abbas a promis să facă presiuni asupra militanţilor, pentru a-i convinge să se reîntoarcă la negocerile privind oprirea ostilităţilor: „Denunţăm aceste atacuri, şi cerem tuturor să oprească atacurile, pentru că vrem să începem discuţiile politice, aşa cum s-a decis în cadrul Consiliului Legislatv Palestinian”.

Premierul palestinian a precizat că nu va folosi forţa împotriva militanţilor. Gruparea Hamas a repetat însă că nu va realua tratativele cu Abbas legate de încetarea focului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG