Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Aproximativ cinci sute de muncitori de la uzina Republica şi-au continuat acţiunea de protest începută luni dimineaţă, în centrul Bucureştiului, cu un marş spre Palatul Cotroceni, după ce s-au oprit, pentru aproximativ jumătate de oră, în faţa sediului Guvernului, unde au depus un memoriu.

Negocierile purtate, duminică, între patronat şi sindicate nu s-au soldat cu nici un rezultat, pentru că administraţia a respins propunerea sindicatelor, care au cerut 50 la sută din salarii în perioada de trei luni în care producţia este oprită. Potrivit unei oficialităţi APAPS, proprietarul societăţii Republica a respectat clauzele contractului de privatizare, iar revendicările sindicaliştilor nu se referă la acest contract, ci vizează soluţionarea unui conflict de muncă existent între patron şi partenerul său social.

Un consorţiu româno-americano-rus a cumpărat de la APAPS, în luna martie a acestui an, 99,54% din acţiunile Republica, cu 1 milion 9 sute de mii de de euro, angajîndu-se să investească 4 milioane 7 sute de mii de euro în următorii trei ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG