Linkuri accesibilitate

Sute de sîrbi terorizaţi de albanezi vor să plece din Kosovo


Sute de sîrbi din Kosovo au anunţat că intenţionează să părăsească această provincie, de teama atacurilor cu substrat etnic. Agenţia de presă independentă BETA din Serbia relatează că aproximativ patru sute de sîrbi din satul kosovar Obilic au informat autorităţile de la Belgrad că au de gînd să plece din Kosovo.

Trei sîrbi din satul Obilic au fost ucişi cu cruzime săptămîna trecută, iar casele lor au fost incendiate. Cele întîmplate au fost condamnate de ONU şi de oficiali sîrbi şi albanezi din Kosovo. Sîrbii din Oblic afirmă că trupele K-FOR, din subordinea NATO, nu fac destul pentru a-i apăra.

Un purtător de cuvînt K-FOR a declarat că forţa şi-a intensificat acţiunile de patrulare şi a creat puncte temporare de control la Obilic, după asasinatele comise miercurea trecută.

Sîrbii din Oblic solicită de asemenea autorităţilor de la Belgrad să ridice pentru ei o aşezare de corturi, in regiunea de centru a Serbiei. Nebojsa Covic, vicepremier al Serbiei, i-a îndemnat pe săteni să nu îşi abandoneze casele, pentru a nu face jocul extremiştilor albanezi.
XS
SM
MD
LG