Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Băsescu a vorbit despre faptul că, în 2004, "prioritatea 0" a PD sînt alegerile locale, democraţii urmînd să-şi delege în acest scop cei mai valoroşi oameni. El a precizat ulterior că afirmaţiile sale au fost semnale politice şi nu reprezintă decizii finale.

În opinia lui Băsescu, politica reală este în administraţia locală, în rezolvarea problemelor de zi cu zi ale cetăţeanului. De aceea, el i-a avertizat pe toţi cei care vor să fie înscrişi pe listele pentru Parlament că mai întîi trebuie să treacă "testul localelor".

El a vorbit din nou despre necesitatea unei "garnituri de noi oameni politici", de "o primenire la vîrful PD", spunînd că în partid există oameni capabili şi dînd drept exemple primarii democraţi din Oradea şi Alba Iulia, vicepreşedintele CJ Arad şi pe Anca Boagiu.

Băsescu a amintit că la nivelul conducerii PD şi PNL continuă discuţiile în privinţa realizării unei alianţe în care fiecare formaţiune să-şi aibă locul său, în funcţie de potenţial, fiind însă excluse listele electorale comune. O decizie urmează să fie luată în această toamnă sau la primăvara viitoare, imediat după alegerile locale.
XS
SM
MD
LG