Linkuri accesibilitate

Papa Ioan Paul al Doilea la Dubrovnik


În cea de-a doua zi a vizitei pe care o face în Croaţia Papa Ioan Paul al Doilea se pregăteşte să oficieze la Dubrovnik messa de beatificare a unei călugăriţe croate. Este vorba despre Maria Petkovic, care a fondat în secolul trecut congregaţia caritabilă Fiicele Milostivirii, organizaţie de factură franciscană care are azi peste 400 de membre ce lucrează în 12 ţări din Europa şi America.

Papa a sosit ieri în Croaţia într-o vizită programată să dureze cinci zile. Într-un discurs rostit la scurtă vreme după sosire, Ioan Paul al Doilea i-a îndemnat pe liderii ţării să vindece urmele lăsate de război şi de regimul comunist, susţinînd în acelaşi timp primirea Croaţiei în UE.

Sute de mii de credincioşi sînt aşteptaţi să participe la ceremoniile religioase din timpul vizitei Papei în Croaţia. 87% din cele 4,4 milioane de croaţi sînt catolici. Papa se află pentru a treia oară în Croaţia. Primele două vizite au avut loc în 1994 şi 1998. Turneul de acum este şi vizita externă cu numărul 100 a pontificatului actualului Suveran Pontif.
XS
SM
MD
LG