Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


un discurs primarilor şi altor reprezentanţi ai autorităţilor locale, prezenţi la conferinţă. Statele Unite sînt după multe critarii o ţară tînără - a spus ambasadorul, “dar aşa tineri cum sîntem, Statele Unite au avut peste două secole de energice dezbateri cetăţeneşti asupra rolului pe care trebui să îl aibă guvernul central în vieţile americanilor.

Rezultatul experienţei Americii este afirmaţia clară că guvernămîntul local este de obicei cel mai în măsură să înţeleagă nevoile locale. Acesta e motivul pentru devoluţia în America a autorităţii de decizie de la nivelul central la cele locale în atît de multe domenii.

Un alt învăţămînt din experienţa Americii - a mai spus Guest - este că liderii politici la toate nivelurile, şi în special la nivelul local, trebuie să rămînă activ angajaţi faţă de alegători.

„În fond ei v-au ales pentru ca dvs să-i serviţi. Şi orice putere pe care o aveţi nu provine atît din alegerea dumneavoastră, cît din faptul că dvs îi reprezentaţi pe aceşti oameni – că le cunoaşteţi problemele şi vorbiţi pentru ei” - a mai spus Michael Guest.
XS
SM
MD
LG