Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Mahmoud Abbas a repudiat din nou terorismul şi a cerut palestinienilor să pună capăt revoltei armate împotriva Israelului.

La rîndul său, Ariel Sharon a promis că va desfiinţa aşezările evreieşti ilegale din Cisiordania şi va sprijini crearea unui stat palestinian.

Sharon a adăugat că securitatea rămîne un obiectiv prioritar pentru Israel, dar că cea mai bună soluţie, pentru ambele părţi, va fi un stat palestinian democratic, în măsură să se guverneze singur şi să împidice violenţa împotriva Israelului:

“Este în interesul Israelului să nu îi guverneze pe palestinieni şi ca palestinienii să se guverneze singuri în statul lor propriu. Un stat palestinian democratic, trăind în pace completă cu Israelul, va promova pe termen lung securitatea Israelului şi bunăstarea Israelului ca stat evreiesc.” Sharon este însă confruntat pe plan intern cu opoziţia unor coloni la planul de pace.

Organizaţii islamice militante au respins imediat declaraţiile lui Abbas – Hamas, Jihadul Islamic şi Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei declarînd că rezistenţa armată împotriva Israelului va continua.
XS
SM
MD
LG