Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


a declarat deputatul PD Emil Boc. El a afirmat că pînă acum, nu a fost îndeplinită la capitolul justiţie una din prevederile programului de guvernare referitoare la instituţia judecătorului de instrucţie.

Aceasta este "acuza principală" dar şi "punctul nodal" al reformei în sistemul judiciar, care este amînată din decembrie 2000 - a continuat Emil Boc, care a acuzat-o pe Rodica Stanoiu, ministrul Justitiei, de ipocrizie, atunci cînd critică Parlamentul. Potrivit deputatului PD, Ministerul Justitiei este vinovat de faptul că legislaţia nu a fost modificată.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a respins acuzaţiile purtătorului de cuvînt al Ministerului Justiţiei referitoare la faptul că proiectul de modificare şi completare a Codului de procedură penală se află de un an la Camera Deputaţilor.

Ministrul Justiţiei, Rodica Stănoiu va fi invitat la Comisia juridică a Camerei pentru explicaţii în legătură cu un comunicat al instituţiei pe care o conduce, în care Parlamentul este acuzat de tergiversarea adoptării Codului de procedură penală.
XS
SM
MD
LG