Linkuri accesibilitate

Rezultatele finale ale alegerilor locale din Moldova - Partidul comuniştilor: primus inter impares


Partidul Comunistilor din Republica Moldova a obtinut la alegrile locale din 25 mai cele mai multe mandate in consiliile locale de toate nivelurile, precum si cele mai multe functii de primar, conducand detasat in fata celorlate formatiuni politice moldovene - arata rezultatele definitive ale alegerilor, date publicitatii de Comisia Electorala Centrala.

Comunistii sunt urmati de blocul electoral “Alianta Social-Liberala Moldova Noastra”. Pe locul trei se situiaza Partidul Popular Crestin Democrat, potrivit numarul de voturi obtinute pentru consiliile raionale si municipale. In ce priveste numarul de voturi pentru consiliile satesti, orasenesti si comunale, precum si pentru primarii, pe locul trei se claseaza Partidul Democrat.

Rezultatele definitive ale alegerilor pentru functia de primar general al capitalei moldovene, vor fi cunoscute abia maine, cand functionarii electorali vor incheia verificarea repetata a buletinelor de vot, solicitata de Partidul Comunistilor. Potrivit rezultatelor preliminare, nici unul din concurenti nu a acumulat suficiente voturi pentru a deveni primar din primul tur de scrutin, astfel incat, duminica 8 iunie, va avea loc turul doi, la care vor participa actualul primar, candidatul independent, Serafim Urechean, si ministrul Transporturilor, candidatul comunistilor, Vasile Zgardan.
XS
SM
MD
LG