Linkuri accesibilitate

Preşedintele Camerei Comunelor ia apărarea premierului Blair


John Reid, liderul Camerei Comunelor de la Londra a acuzat ceea ce el a numit elemente negative din serviciile de informaţii pentru faptul că au subminat guvernul britanic pretinzînd că acesta din urmă a exagerat ameninţarea presupuselor arme de distrugere în masă ale Irakului.

Reid a declarat că jurnaliştilor le-au fost puse la dispoziţie informaţii false care îl acuzau pe premierul Tony Blair că a exagerat dovezile privind arsenalele fostului regim de la Bagdad pentru a justifica atacarea Irakului.

Declaraţiile lui John Ried survin într-un moment cînd Tony Blair se pregăteşte să răspundă azi în parlamentul britanic la întrebarea de ce forţele coaliţiei nu au găsit pînă acum arme de distrugere în masă în Irak. Parlamentarii britanici au decis să lanseze o anchetă asupra motivelor lui Tony Blair de a ataca Irakul.

Blair este suspectat că a indus în eroare parlamentul de la Londra cu privire la presupusele arme de distrugere în masă ale Irakului. Congresul american a decis şi el să ancheteze informaţiile secrete privind arsenalele Irakului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG