Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Discursul va aborda de asemenea problema relaţiilor dintre americani şi europeni, precum şi relaţiile în cadrul NATO, afectate de divergenţele privind soluţia de forţă pentru rezolvarea crizei irakiene.

Într-un interviu acordat aseară, la scurt timp după sosirea sa la Krakovia, şeful Casei Albe a subliniat importanţa cooptării Poloniei în UE, dar şi a relaţiilor de prietenie cu Statele Unite.

“Cele două opţiuni nu sînt în conflict” – a subliniat preşedintele George Bush. Tot astăzi, liderul american va vizita fostul lagăr de concentrare de la Auschwitz şi va avea convorbiri cu preşedintele polonez Alexander Kwaşniewski.

În partea a doua a zilei, şeful Administraţiei de la Washington se va alătura alor importanţi lideri mondiali care participă la Sankt Petersburg la ceremoniile ce marchează 300 de ani de existenţă a oraşului.

Mîiine după convorbirile pe care le va avea cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, Bush va pleca în Franţa la Evian unde va lua parte la summitul G-8, grupul principalelor ţări industrializate.
XS
SM
MD
LG