Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


în care îşi va expune propria viziune despre relaţiile în cadrul NATO. George Bush va pleca în zorii zilei de mîine spre Rusia, unde la Sankt Petersburg, va participa la ceremoniile aniversării a 300 de ani de existenţă a oraşului.

În acest cadru, şeful administraţiei americane va avea consultări cu numeroşi alţi lideri prezenţi la ceremonii şi de asemenea va purta convorbiri directe cu omologul său rus Vladimir Putin. De la Sankt Petersburg liderul american va pleca spre Evian în Franţa, pentru a fi prezent la lucrările summitului G-8.

Reuniunea la nivel înalt a principalelor ţări industrializate va prilejui întîlniri atît cu şeful statului francez Jaques Chirac cît şi cu preşedintele Chinei Hu Jintao, inivitat şi acesta să participe la summitul de la Evian. Rusia, Franţa şi China s-au opus soluţiei de forţă pentru rezolvarea crizei irakiene.

Următoarea etapă a turneului extern al preşedintelui Bush este Orientul Mijlociu. El va fi prezent în Egipt la un summit cu reprezentanţi ai statelor arabe, după care va participa la o reuniune tripartită cu şefii guvernelor israelian şi palestinian. Întîlnirea, programată să aibă loc în Iordania miercurea viitoare, va fi prima reuniune de acest nivel după eşecul summitului de pace de la Camp David din anul 2000.

Turneul extern al preşedintelui Bush se va încheia în Qatar, unde şeful administraţiei de la Washigton se va întîlni cu militarii americani staţionaţi în această ţară.
XS
SM
MD
LG