Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Guvernul israelian nu a confirmat oficial că întîlnirea va avea loc, însă surse diplomatice susţin că întrevederea va fi organizată în cursul zilei. Între timp, Casa Albă a făcut cunoscut calendarul viitoarelor întîlniri pe care preşedintele George Bush le va avea în cadrul eforturilor de pace în Orientul Mijlociu.

Astfel, marţea viitoare, şeful administraţiei americane va fi prezent la Sharm el Sheik, în Egipt, la un summit cu lideri ai ţărilor arabe. La 4 iunie, va avea loc la Aqaba în Iordania summitul tripartit americano-israelo-palestinian.

Cu o zi în urmă, Washingtonul a cerut Israelului să renunţe la obiecţiile pe care le-a formulat faţă de recenta iniţiativă de pace. Duminica trecută, guvernul condus de Ariel Sharon a aprobat foaia de parcurs, însă a formulat şi o lista cu 14 condiţii.

Partea palestiniană a acceptat necondiţionat planul de pace, care stabileşte etapele creării pînă în 2005 a unui stat independent palestinian. Prin purtătorul de cuvînt Scott McClellan, Casa Albă a precizat ieri că textul foii de parcurs nu va fi modificat.
XS
SM
MD
LG