Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iliescu cere parlamentului să aprobe participarea României la stabilizarea Irakului


Preşedintele Ion Iliescu a cerut Parlamentului să aprobe participarea României la faza a patra de stabilizare şi reconstrucţie din Irak cu unităţi şi subunităţi însumînd efective de 678 de persoane.

Este vorba despre: un batalion de infanterie, o companie de poliţie militară, un detaşament de geniu, 20 de ofiţeri de stat major şi 4 ofiţeri de legatură. Ofiţerii de legătură vor fi dislocaţi la Comandamentul Permanent Întrunit din Northwood, Marea Britanie şi la Centrul Operaţional Intercategorii de Forţe din Roma, Italia.

Solicitarea prezidenţială dă curs celor stabilite la Conferinţa de Generare a Forţei pentru stabilizarea şi reconstrucţia din Irak, desfăşurată în data de 8 mai la Londra, întrucît România şi-a exprimat disponibilitatea de a se implica activ în eforturile Coaliţiei pentru stabilizarea şi reconstrucţia acestei ţări, odată cu încetarea operaţiilor militare din Irak.



Scrisoarea adresată de preşedinte Parlamentului se va afla pe ordinea de zi a Birourilor Permanente, care urmează să se întrunească săptămîna viitoare, pentru ca apoi să fie dezbătută în plen.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG