Linkuri accesibilitate

Primele convorbiri oficiale Putin - Hu Jintao


Preşedintele Rusiei Vladimir Putin îl primeşte azi la Kremlin pe omologul său chinez Hu Jintao, care ieri a început o vizită oficială de 6 zile în Rusia. Unul din principalele subiecte de pe agenda convorbirilor este proiectul unei noi conducte de petrol, precum şi condiţiile necesare creşterii livrărilor de carburanţi şi gaze din Rusia către China.

Hu Jintao a sosit aseară în Rusia şi a avut deja o întîlnire informală cu Vladimir Putin la reşedinţa privată a preşedintelui rus de lîngă Moscova. Liderul de la Beijing va avea de asemenea întîlniri cu premierul Mihail Kasianov şi cu preşedinţii celor două camere ale forului legislativ al Rusiei. Hu Jintao va rosti şi un discurs în faţa deputaţilor Dumei de Stat.

Peste două zile, şeful statului chinez va participa în capitala Rusiei la lucrările unui for de cooperare economică bilaterală, după care, alături de alţi lideri mondiali, va fi prezent la ceremoniile de la Sankt Petersburg, care aniversează săptămîna aceasta 300 de ani de existenţă.

Moscova este cea dintîi etapă a primei vizite externe pe care Hu Jintao o face în calitatea sa de nou lider al Chinei. Turneul său include de asemenea vizite în Franţa, Kazahstan şi Mongolia.
XS
SM
MD
LG