Linkuri accesibilitate

Convorbiri de Villepin - Abbas - Arafat


Ministrul francez de externe Dominique de Villepin s-a întîlnit separat cu premierul palestinian Mahmud Abbas şi cu preşedintele autorităţii autonome Yasser Arafat la Ramallah.

Villepin a cerut atît Israelului cît şi palestinielor să aplice în întregime noul plan de pace în Orientul Mijlociu, iniţiat de Statele Unite, Uniunea Europeană, Naţiunile Unite şi Rusia: „Acceptarea planului de către israelieni, după ce el a fost acceptat de palestinieni, deschide o nouă pagină în istoria regiunii. Este esenţial ca fiecare să-şi asume responsabilitatea în mod serios, acum că viitorul a fost decis”.



Arafat a declarat că palestinienii salută acceptarea de către cabinetul israelian a planului de pace, dar a precizat că rezervele pe care israelienii continuă să le aibă faţă de acest plan ridică semne de întrebare. Guvernul israelian a votat în favoarea noii iniţiative de pace, recunoscînd pentru prima oară oficial dreptul palestinienilor de a avea un stat al lor, dar a adoptat de asemenea o rezoluţie care le neagă refugiaţilor palestinieni dreptul de a se întoarce la casele lor din Israel. În plus, cabinetul lui Ariel Sharon a înaintat Statelor Unite o listă cu 14 amendamente la planul de pace.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG